الأخبار

Internationale Vrouwendag 2020: #EachforEqual

مارس 10, 2020

Internationale Vrouwendag, #IWD2020, viert de wetenschappelijke, politieke, economische en sociale prestaties van vrouwen wereldwijd. Het thema van dit jaar is #EachforEqual: generatie gelijkheid, vrouwenrechten voor een gelijke toekomst. Het vestigt de aandacht op de ongelijkheid die nog steeds bestaat tussen mannen en vrouwen.

In de sierteelt betekent Internationale Vrouwendag topdrukte, want de speciale dag gaat gepaard met veel bloemen. In de techniek staat men er echter ook bij stil. Bij Bosman Van Zaal zetten we een viertal vrouwelijke collega's in de bloemetjes of eigenlijk in de spotlights om te laten zien dat zij gelijk zijn aan mannen en net zo goed de technische functies invullen.

Kiezen voor de technologie- of de tuinbouwsector is in veel gevallen dealen met een mannenwereld. Er zijn weinig rolmodellen voor meisjes om enthousiast te worden over deze wereld en dus zijn ze minder geneigd om te kiezen voor een technische of agrarische opleiding. In de meeste hoofden zijn boeren en telers vaak stoere jongens, technologische experts zijn nerds en monteurs zijn gespierde mannen. En dat is jammer. Want zowel vrouwen als mannen zijn perfect in staat om "vrouwenberoepen" als "mannenberoepen" uit te oefenen. Het heeft niets te maken met je geslacht wat je kunt doen, maar met je karakter en interesses. Een gelijkwaardige wereld is een efficiënte wereld.

للاتصال
Scroll to top
أطلعونا بالمستجدات